Tauta ir Tėvynė

Lietuvių sąjunga
Subscribe

O. Voverienė – Lietuvos laisvės kovos karžygys Vaclovas Voveris-Žaibas

Kovas 18, 2008 By: Administratorius Category: Literatūra

Laisvės Kovos Karžygio garbės vardas buvo aukščiausias partizanų vadovybės apdovanojimas partizanui. Jis buvo teikiamas už drąsą, narsumą, pasiaukojimą ir nuopelnus kautynėse. Šį apdovanojimą teikė tik LLKS Tarybos Prezidiumas kartu su specialiu aktu. Taip pagerbti buvo tik aštuoni partizanų vadai. Vienas iš jų – Vaclovas Voveris-Žaibas.

laisves_kovos.jpg2007 m. pasirodžiusi Onos Voverienės knyga Lietuvos laisvės kovos karžygys Vaclovas Voveris-Žaibas detaliai aprašo šio neeilinio žmogaus gyvenimą. Greta biografinių faktų pateikiama glausta Dainavos apygardos istorija, pristatomi V.Voverio-Žaibo bendražygiai – A.Ramanauskas-Vanagas, L.Baliukevičius-Dzūkas, J.Kazlauskas-Šermukšnis, taip pat ryšininkės V.Voverytė ir S.Budrevičiūtė-Kazlauskienė-Rūta.

Nemažą knygos dalį sudaro amžininkų atsiminimai. Čia pateikiama daug įdomių detalių apie V.Voverio-Žaibo asmenybę, kovos metodus ir kasdienį gyvenimą.

Vienas komentaras


  1. Rimas rašo:

    labai liūdna, bet būdamas Vaclovo Voverio-Žaibo ir Jo draugų žūties vietoje pajutau, kad ji retai lankoma , – gėda Alytui , prie kelio nėra jokios nuorodos, kad surasti bunkerio vietą teko klausti vietinių gyventojų . Matau, kad teks nuorodą prie kelio padaryti už savo ir bendraminčių lėšas.



Komentuoti