Tauta ir Tėvynė

Lietuvių sąjunga
Subscribe

Festivalyje “Mėnuo Juodaragis” prisimintos partizanų kovos

Rugpjūtis 30, 2008 By: Administratorius Category: Naujienos

Šiemet jau 11-ą kartą vykusiame muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalyje “Mėnuo Juodaragis” buvo prisiminti Lietuvos partizanai. Obelių muziejaus įkūrėjas Andrius Dručkus skaitė paskaitą “Partizanų kovos Šiaurės Rytų Lietuvoje”. Šios paskaitos iniciatorius – mūsų sąjungos narys Juozas Tarailė, kartu su pagrindiniu festivalio organizatoriumi Ugniumi Lioge pakvietęs į renginį A. Dručkų.

Klausytojai gausiai rinkosi į erdvią paskaitų palapinę, o lektorius netruko pritraukti jų dėmesį savo gyvu autentišku pasakojimu apie stambiausius mūšius su okupantais Šiaurės Rytų Lietuvoje, iškiliausius partizanų vadus ir jų likimus. Istorija nestokojo detalių, nes daugelyje iš atpasakotų įvykių dalyvavo A. Dručkaus broliai, kaimynai, pažįstami ir, nepaisant jauno amžiaus, jis pats. Pasibaigus paskaitai dar ilgai netilo plojimai ir tapo akivaizdu, kad abejingų neliko.

Visus susirinkusius A. Dručkus pakvietė apsilankyti Obelių muziejuje ir išgirsti bei pamatyti dar daugiau. Mes savo ruožtu šį kvietimą perduodame visiems savo skaitytojams. Nes tai žmogus, mokantis ir turintis ką papasakoti.

Komentuoti