Tauta ir Tėvynė

Lietuvių sąjunga
Subscribe

Legendinis partizanas Seinuose

Gegužė 13, 2009 By: Administratorius Category: Naujienos

Juozas Armonaitis – vienas iš nedaugelio likusių gyvų  Lietuvos partizanų. Neperdedant galima sakyti – gyva legenda. Deja, tokių partizanų liko tik keli, todėl pasiūlėme jam nuvykti aplankyti Seinų Žiburio gimnazijos mokinių bei pasidalinti prisiminimais apie tuos sunkius ir kruvinus metus, kovojant už Lietuvos nepriklausomybę. Partizanas, anuomet vadinęsis slapyvardžiu Triupas, mielai sutiko ir lydimas kelių LSTT aktyvistų bei filmo “Nesulaužyti priesaikos” prodiuserio Jono Cimbolaičio, apsilankė Seinijoje. Mokyklos bendruomenei buvo pristatytas filmas, po to bendravome dar kelias valandas – p. Juozas gyvai ir jausmingai pasakojo savo kovų ir negandų smulkmenas. Tai tikrai buvo be galo naudingas susitikimas visiems, o ypač jaunajai lietuvių kartai.
Juozas Armonaitis yra asmenybė, kurio gyvenimo pavyzdžiu galima nedvejojant sekti, ir mes stengsimės savo darbais įrodyti, kad Lietuvos partizanų kova nebuvo veltui.

Vienas komentaras


  1. Taip rašo:

    Yra dar ir Andrius Dručkus, Obelių kraštotyros muziejaus vadovas ir pusiau savininkas. Buvęs partizanas. Verta aplankyti muziejų, susipažinti su jo ypač vertinga ekspozicija, siekiančią ne tik Lietuvos užuomazgas, LDK, bet ir partizaninį pasipriešinimą .



Komentuoti