Tauta ir Tėvynė

Lietuvių sąjunga
Subscribe

Vermachto nusikaltimai Dzūkijoje 1941 m. birželį

Kovas 26, 2012 By: Administratorius Category: Literatūra, Naujienos

Galų gale galime pristatyti naujausią G. Lučinsko knygą – ” Vermachto nusikaltimai Dzūkijoje 1941 m. birželį”.  Savo kukliais resursais rėmėme šią, kaip ir ligtolines autoriaus knygas, tad, kaip visada, dovanojame jas visiems, kam brangi ir įdomi Lietuvos kovų ir kančių istorija.
Šioje knygoje autorius atskleidžia iki šiol mažai nagrinėtus, o gal visai neliestus Vokietijos- Sovietų Sąjungos karo pradžios įvykius Dzūkijoje, kai vokiečių kariai masiškai taikė keršto akcijas prieš vietos civilius gyventojus. Šių represinių akcijų metu buvo nužudyta daugiau nei 300 lietuvių. Tad neveltui Lietuvoje dainavo :”Viens raudonas kaip šėtonas – kitas rudas, kaip šuva…”.
Autorius pateikia virš 15 metų rinktą ir tyrinėtą medžiagą – dokumentus, liudininkų parodymus, siekdamas įvardinti daugumą nekaltai nužudytų lietuvių (pateikiamas vardinis nužudytųjų sąrašas), atskleisti nacistinės Vokietijos okupacinės kariuomenės įvykdytų civilių asmenų žudynių mastus.  Kaip sako pats autorius – tai paminklas nekaltai žuvusiems ir vokiečių nužudytiems Dainavos krašto žmonėms.

Komentarų: 2


  1. Edvardas rašo:

    Gal bus dovanojama šita knyga?

  2. Administratorius rašo:

    Taip, šią knygą taip pat dovanosime.



Komentuoti